Föräldrakurs

”Behövs det en kurs i att vara förälder? Ja, därför att man som förälder kan behöva stöttning och råd i sitt föräldraskap.”

Järna Akademis föräldrakurs vill utgöra ett forum där föräldrar kan mötas kring teman och frågor som handlar om barn och vuxna i en respektfull relation till varandra. Alla föräldrar kan känna igen sig i de konflikter som lätt uppstår vid till exempel gränssättning, stress, trots, nattning, diskussioner om digital teknik eller matsituationer.

De teman vi valt är intressanta oavsett relation eller ålder på barn. Du kanske är bonusförälder, mor- eller farförälder, blivande förälder, tonårsförälder eller arbetar med barn. Vårt mål är att alla som vill få ut mer av sin relation med barn kommer att uppskatta denna kurs! Detta ger även ett unikt tillfälle att bekanta sig med olika Waldorfförskolor i Stockholm.

Kursen består av 8 kurstillfällen där vi träffas på tisdagar under två timmar, kl. 18:30-20:30, i Stockholm. Sista gången har vi en längre avslutningsträff, lördagen den 9 december, kl. 10:00-15:00, i Ytterjärna.

Det går bra att gå på enskilda kurstillfällen, anmälan sker då på respektive tillfälle:

Tisdag 26 september: Barn och ungdomars utvecklingsstadier

Tisdag 3 oktober: Var går gränsen?

Tisdag 17 oktober: Vinsten med rytmer och rutiner i livet

Tisdag 24 oktober: Barn i en digital värld

Tisdag 7 november: Mat för hälsa – Näringens betydelse

Tisdag 21 november: Stimulerad eller hyperaktiv?

Tisdag 5 december: Egenvård, förebyggande vård och sjukvård

Lördag 9 december: Helhetens och miljöns betydelse för barnets utveckling