Kursstart antroposofisk omvårdnad

OBS! FULLBOKAT

Den 13 februari börjar en ny omgång av den uppskattade kursen “Basal antroposofisk omvårdnad”, som pågår under våren. Vi träffas vid 5 tillfällen, totalt 30 timmar. Kursen riktar sig till medarbetare inom socialterapi och läkepedagogik, sjuksköterskor, undersköterskor och andra intresserade.

Maria Jarosinski är sjuksköterska och enhetsansvarig på boendet Stinsen i den socialterapeutiska Värnaverksamheten Humanprogress. I vintras deltog hon på kursen tillsammans med ett trettiotal andra deltagare. Maria säger att hon uppskattat utbildningen mycket, som var väldigt konkret och med fokus egenvård.

“Det handlade om evidens och ordination, jag fick inblick i tänkandet bakom t ex växters inverkan och hur antroposofisk medicin fungerar. Men det viktigaste för mig handlade om själva omvårdnadsmomentet.

Många yrkesmänniskor längtar efter konkret och praktisk tillämpning av sina kunskaper. Det finns ett stort utbud av teoretiska kurser […] men få i konkret basal omvårdnad. Förutom fotbad fick vi lära oss om olika sätt att göra omslag och insmörjningar.”

Kursen fokuserar på praktiska och teoretiska kunskaper i omvårdnaden av enkla åkommor och omfattar en introduktion i en antroposofisk orienterad syn på sjukdom och hälsa. Målsättningen är att kunna bedöma lämpligheten av vissa utvärtes omvårdnadsbehandlingar med natursubstanser samt att kunna utföra dem korrekt.

För avslutad kurs ges certifikat, fika och lunch ingår. Läs mer om kursen Basal antroposofisk omvårdnad här!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i