Jonna Bornemark - 26 april 2023

Kom och lyssna på Jonna Bornemark, som talar om sin senaste bok "Jag är himmel och hav - en filosofisk undersökning av graviditet, liv och jagets gränser". Detta är den tredje föreläsning i vår serie "Onsdagar i Kulturhuset". Vamt välkomna!

Läs mer

Annakarin Nyberg och Erica Dahlgren, 15 mars 2023

  Härskartekniker i arbetslivet är temat för denna andra del av vår serie "Onsdagar i Kulturhuset". Annakarin Nyberg och Erica Dahlgren är aktuella med boken Härskarteknik (Liber förlag) och ska föreläsa om detta spännande tema. Detta är den andra föreläsning i vår serie "Onsdagar i Kulturhuset". Vamt välkomna!

Läs mer

Leif Tjärnstig, 1 februari 2023

Nyfiken på Waldorfpedagogik? Kom och lyssna på Leif Tjärnstig, som 2020 disputerade om Waldorfpedagogik vid Åbo Akademi i Finland. Föreläsningen äger rum 1 februari och är en del av vår abonnemangsserie "Onsdagar i Kulturhuset".

Läs mer

Lennart Koskinen - 1 juni

  Kom till en spännande kväll med Lennart Koskinen, som kommer att prata om "Fenomenet människan", den i juni kl 19.00 på Kulturhuset i Järna! Lennart Koskinen är biskop emeritus i Svenska kyrkan och Viceordförande för Svenskar i Världen. Lennart har också suttit med i Regeringens värdegrundsdelegation. Evenemanget är den sista i serien "Human Talks",…

Läs mer

Per Faxneld - 4 maj

Vilken roll spelade fenomenen som spiritism, teosofi och frimureri i det svenska 1800- talets kulturliv? Vad drog skapande människor som August Strindberg, Edith Södergran, Ivan Aguéli, Hilma af Klint, Viktor Rydberg och många andra till sådana läror? Hur påverkades deras konst? Varför kallade Svenska Dagbladet teosofin för en ”överklass sekt”, medan Strindberg betecknade den som…

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i