Kulturhuset 10/11/2021 Fredrik Svenaeus

Äntligen kan vi öppna upp för Onsdagar på Kulturhuset igen – välkomna tillbaka efter pandemin!

Den 10 november är det dags för årets sista Onsdagar på Kulturhuset med professor Fredrik Svenaeus: Sjukdomens mening.

Fredrik är professor och föreståndare för Centrum för praktisk kunskap vid Södertörns högskola, och forskar också vid Institution för hälsa och samhälle, Linköpings universitet. Han föreläser om sjukdomarnas olika dimensioner, den biologiska men också den kulturella och även den spirituella dimensionen. Mer om Fredrik nedan.

Detta är en del av abonnemangsserien Onsdagar på Kulturhuset. För att köpa biljett till denna föreläsning, Swishar du 350:- till 123 009 81 52 (Järna Akademi), skriv meddelande “10/11 + [din mejladress]”. Efter din anmälan kommer du att få en bekräftelse per mejl (om du angivit din mejladress), vilken gäller som biljett (får vi inte din mejl skickar vi ett sms). Du kan också köpa biljett i Kulturhusets reception i foajén innan föredraget.

Fredrik Svenaeus har gett ut en bok med samma namn, Sjukdomens mening, som används på läkarutbildningens kurser i patientkommunikation och i medicinens filosofi och etik. Den riktar sig även till andra vårdutbildningar och för alla som vill veta mer om sjukdomars mening, ett ämne som blir mer och mer aktuellt. För mer info om boken Sjukdomens mening: det medicinska mötets fenomenologi och hermeneutik(Natur och Kultur, 2003) https://www.nok.se/titlar/akademisk-psykologi/sjukdomens-mening/

På svenska finns även böckerna Homo patologicus: Medicinska diagnoser i vår tid (Tankekraft förlag, 2013), Det naturliga: En kritik av queerteorin, transhumanismen och det digitala livet (Gidlunds förlag, 2019). På engelska bland annat: Phenomenological Bioethics: Medical Technologies, Human Suffering, and the Meaning of Being Alive (Routledge 2017).