Stillsamhetens lov

Du vill vara en bra föräldrar, du vill ditt barn det bästa. Utbudet av aktiviteter som marknadsförs är enormt stort med allt från babysim och barnvagnsbio till kulturvandringar och sportaktiviteter. Förutom allt som erbjuds utanför hemmet finns det ett ständigt flöde av intryck i de numer uppkopplade hemmen. Människan behöver stimulans men var går gränsen när det blir för mycket? Och vad händer med oss när vi ständigt matas av nya intryck utan tid att reflektera över det vi får till oss.

En viktig fråga är vems behov vi tillfredsställer när vi är så aktiva? Är det vårt behov av av aktivitet, kanske ett behov av egentid från barnet, är det status att vara aktiv eller har vi helt enkelt svårt att möta våra barn och bara vara i nuet.  Det har blivit allt vanligare att oroliga föräldrar söker sig till vården för att få hjälp med sömn-, mat- och aggressionsproblem så temat känns minst sagt aktuellt.  Hur ska vi hitta balansen mellan intryck och stillhet. Vad vinner vi på att sänka tempot?

Denna kväll ägnar vi åt att tala om begrepp som stillsamhetens lov och stimulans vid rätt tillfälle. Om hur vi kan hjälpa barn att lägga grunden till förståelse av välden. Hur viktigt det ostörda samspelet mellan dig och ditt barn är för att skapa grundtrygghet. Ni får praktiska exempel på förebyggande åtgärder för att slippa hyperaktivitet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i