Resan till Schweiz

Utan tvekan är den veckolånga Schweiz-resan en av höjdpunkterna under  påbyggnadsåret av LÄS-utbildningen (4:e året). Resan anordnas alltid andra utbildningsveckan, oftast i början av oktober. Syftet med resan är främst att besöka Dornach och Goetheanum, som är centrum för de antroposofiska verksamheterna i världen. Resan ingår i utbildningen och kostar alltså inget extra (förutom de egna matkostnaderna).

Förutom rundturen på Goetheanum, omfattar Dornach-besöket bland annat ett besök på Klinik Arlesheim, ett stort antroposofisk sjukhus, samt ett besök på Sonnenhof, en av de första läkepedagogiska verksamheterna i världen. Vartannat år kan man också delta i den stora världskonferens för läkepedagogik och Socialterapi.

Efter några dagar i Dornach åker vi vidare för att vandra i alperna och övernatta i en bergsstuga, ett mycket uppskattat inslag på hela resan. Ett par besök görs även på olika verksamheter, varav en av dem är belägen i vackra Tessin, i italienska Schweiz. Vartannat år (såsom i år) avslutas resan i Milano med bland annat ett besök i Santa Maria delle grazie, det klostret där man beskåda Leonardo da Vincis “Nattvarden”.

Studenterna brukar komna tillbaka uppfyllda av intryck och förutom upplevelser ger resan fina förutsättningar för en god social kontakt studenterna emellan.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i