Kurs – gör eget enkelt husapotek

Vi har skapat ett ny kurs för att lära ut grunderna i praktisk örtkunskap och för att du ska kunna odla, skörda och tillreda början till ett eget, enkelt husapotek.

I tider av ökat medvetande om vikten av självhushållning gällande mat, är det användbart att även kunna grunder i växters läkande egenskaper.

Kursen omfattar en introduktion i hur du kan odla ett urval av läkeväxter, hur och när du skördar på bästa sätt samt hur du kan bereda olika substanser för några vanliga åkommor.

Lärare är sjuksköterskor Susanne Börjeson, Gerhard Böhme och biolog Siri Lundström. Gästföreläsare är läkare Ursula Flatters, specialist inom allmänmedicin, och läkeörtsterapeuten Marie-Louise Eklöf som driver Gröna Apoteket Inspira och har utbildat läkeörtspedagoger och -terapeuter i 25 år, bl.a. Alexandra De Paolo från SVT:s Örtskolan.

Kursen vänder sig till alla intresserade och till medarbetare inom socialterapi och läkepedagogik. I kursen ingår en inledande konstnärlig stund med målning eller eurytmi, ekologiskt/biodynamiskt fika på för- och eftermiddag samt lunch från Saltå Bys restaurang. Vid sista kurstillfället får du med dig hem en egentillverkad flaska med hostsirap och en med beska magdroppar.

För mer information och anmälan, klicka här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i