Husapotekskurs träff 2

Lördagen den 10 oktober var träff nummer två av kursen “Odla, samla, tillred ditt husapotek!”. Vi var drygt 20 personer som gick igenom vilka örter man kan välja, och praktiskt tillredde Beska magdroppar och Hostsirap. Alla fick recept med sig hem, inspirerat av Eigil Jensen som under många år ansvarat för tillverkning av örtmediciner för Weleda Sverige innan de slutade med apotek.

Alla fick dofta, känna på örterna, och några krossade frön och rötter i mortel som dels behövdes till vår blivande mag-tinktur, och dels till en dekokt som blev till en hostsirap. Alla fick med en liten burk eller flaska med 100-150 ml hostsirap inför höstrusket. Köket på Saltå By hade försett oss med gourmetsoppa och fika. Kursdeltagarna fick även ta del av ett konstnärligt inslag med eurytmi under ledning av Marja Lartaud.

En intensiv, rolig dag! Kommande, sista träff i november blir det konstnärligt inslag,  deltagares växtbetraktelser samt gästföreläsning med örtterapeut och utbildare Marie-Louise Eklöf från Inspira, det gröna apoteket i Stockholm. 

Kursdagen leddes av sjuksköterskorna Susanne Börjeson och Gerhard Bömhe, och biolog/kommunikatör Siri Lundström.

Mer info om husapotekskursen här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i