Human Talks med Jonna Bornemark!

På tisdag 18 maj kl 18.00 gästar Jonna Bornemark oss i vår programserie Human Talks där olika talare bidrar med individuella betraktelser över allmängiltiga mänskliga eller samhälleliga frågor, som engagerar dem på ett personligt plan och som de vill ge ett eget perspektiv på. Kvällens titel är Det bortglömda omdömet. 

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Södertörns Högskola. Hon har skrivit ett flertal böcker och är aktuell med sin nya bok Horisonten finns alltid kvar: om det bortglömda omdömet. 

Artikel om Jonna Bornemark på Ytterjärna Forum finns här!

På grund av pandemin livesänder vi detta Human Talks till dem som köpt biljett eller abonnemang. 

OBS! Vi följer gällande rekommendationer avseende coronapandemin. I skrivande stund innebär det att max 8 personer får vistas i salen. Ändras rekommendationerna i positiv riktning, kommer vi att sälja platser. Det finns en förhoppning att restriktionerna ska ändras 16 maj, och i så fall är vi beredda att snabbt ställa om och sälja platser till evenemanget som äger rum på Kulturhuset. Håll dig uppdaterad här på vår hemsida! Biljettförsäljningen kommer i så fall att ske direkt via Kulturhusets hemsida. https://kulturhuset.nu/.

*  *  *  *

Om Human Talks: Med start 2020 har vi bjudit in en rad olika personligheter såsom artister, filosofer, influencers, men också företrädare för olika religioner, politiker etc. Formatet är inspirerat av den amerikanska programserien Ted talks, men inriktningen hos oss tar sin utgångspunkt i de humana vetenskaperna och synen på människan i en alltmer komplex och utmanade värld.

Framträdandet beräknas ta totalt ca 45 – 50 minuter –  talaren pratar i max 30 minuter och kvällen avslutas med en frågestund som leds av en moderator. Vi planerar att starta upp Human Talks igen med fysiska träffar igen när pandemin har passerat.

Tidigare föreläsningar under hösten 2020 finns på Järna Akademis YouTube-kanal Human Talks Sweden:

4/9-20: Peter Örn: Dag Hammarskjöld – reflektioner om Gud, Vägmärken och livets mening.  Se hela framträdandet på YouTube här.
Artikel om Peter Örn och eventet här!

Peter Örn är bl a tidigare chef för Svenska Röda Korset och VD för Sveriges Radio. Han är idag ordförande för regeringens kommitté Demokrati 100 år – samling för en stark demokrati, samt författare.

2/10-20: Sofia Wood: Den nya valutan: att värdera glädje, en intuitiv livsstil och anti-strategi — En generations reaktion på det moderna livet.
Framträdandet live-sänds på YouTube här!
Artikel om Sofia Wood och eventet här!

Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood som ges ut av ELLE.

UPPSKJUTET PGA CV19: Lennart Koskinen: Fenomenet människan – Alla människor är djur men inga djur är människor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i