Vatten, vaser & vackra växter

En förgänglig tillställning

OBS! Kursen är fullbokad!

Blommor arrangerade i vas är en skön konst, den vill vi öva!

Välkommen att skapa med oss, en festlig dekor, i en hyllning till det förgängliga; de underbara blomstren och den närande maten.

Blommor arrangerade i vas på olika sätt är en övningskonst och vi riktar oss speciellt till dig som är road av att duka vackert och dekorera med årstiden och naturen som omväxlande inspiration. Eller dig som i egenskap av konsthantverkare är intresserad av vasens form och funktion. Alla intresserade är hjärtligt välkomna!

Vi kommer att ha ett konsekvent ekotänk och titta närmare på olika vasformer och bekanta oss med Arne Klingborgs designade vaser.

Vi vill öva vår känslighet i blick och hand.

Vi avslutar med att duka festligt, äta gott och reflektera.

Välkommen till en rolig och lärorik kurs med Sigrid Winkler, Lena Tidblom och Gunnar Kaj!

Sigrid Winkler är blomsterkonstnären som skapar de eleganta, brutalt rustika blomsteruppsättningarna till Kulturhuset i Ytterjärna och till borden i Matbygget i Robyggehuset.

Det Sigrid finner i naturen runt ikring Ytterjärna, vilda eller följsamma kvistar, blad och växter, förvandlar hon till en sorts levande poesi.

Gunnar Kaj är blomsterkreatören som under många år blomstersmyckade Nobelfesten och skapade där, i samarbete med underhållningen, scenografi på ett nytt och levande vis.

I år är Gunnar bl.a. aktuell med en utställning på Carl och Karin Larssons Sundborn ”Mellan Björk och Bambu”.

Lena Tidblom är drottning i sitt trädgårdsland. Utbildad biodynamiker och florist och speciellt road av att arrangera workshops i kreativt blomsterbinderi på udda och vackra platser. Gärna med konsthantverkare och med festligt tema. Lena och Gunnar har tillsammans, under flera år, skapat en hel rad av fantastiska evenemang.

Kursen anordnas av de medverkande tillsammans med Järna Akademi, Ytterjärna Trädgårdspark och Järna Kafé.

Anmälan kan göras så här:
1. Via vår hemsida: www.jarnaakademi.se genom att fylla i formuläret som kommer upp på knappen ”Anmäl dig här”
2. Via email till: info@jarnaakademi.se
3. Via sms eller telefon på nr: 0737773285 (Alexandra)
5. Via post till: Järna Akademi, Box 26, 153 21 JÄRNA

Begränsat antal platser på kursen. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdagen är 16 september 2019. Platsen på kursen kan överlåtas till annan person kostnadsfritt.

OBS! Kursen är fullbokad!

Mer information finns i den praktiska informationen (PDF).