Human Talks – uppskjutet pga Covid19

Human Talks är en ny programserie där olika talare bidrar med individuella betraktelser över allmängiltiga mänskliga eller samhälleliga frågor, som engagerar dem på ett personligt plan och som de vill ge ett eget perspektiv på.

Med start i höst bjuder vi in en rad olika personligheter såsom artister, filosofer, influencers, men också företrädare för olika religioner, politiker etc. Formatet är inspirerat av den amerikanska programserien Ted talks, men inriktningen hos oss tar sin utgångspunkt i de humana vetenskaperna och synen på människan i en alltmer komplex och utmanade värld.

Human Talks kommer att genomföras på utvalda dagar i samband med kvällsöppet i restaurangen. Framträdandet den 18/5 börjar kl 18 och beräknas ta totalt ca 45 – 50 minuter – den aktuelle talaren pratar i max 30 minuter och kvällen avslutas med en frågestund som leds av en moderator.

Priset för hela serien är 1.200:- eller 300:/tillfälle.

Före framträdandet går det bra att äta middag i restaurangen på Kulturhuset, KulturMat.

Programmet:

4/9: Peter Örn: Dag Hammarskjöld – reflektioner om Gud, Vägmärken och livets mening.  Se hela framträdandet på YouTube här.
Artikel om Peter Örn och eventet här!

2/10: Sofia Wood: Den nya valutan: att värdera glädje, en intuitiv livsstil och anti-strategi — En generations reaktion på det moderna livet.
Framträdandet
live-sänds på YouTube här!
Artikel om Sofia Wood och eventet här!

18/5-21:  Jonna Bornemark: Det bortglömda omdömet

UPPSKJUTET PGA CV19: Lennart Koskinen: Fenomenet människan – Alla människor är djur men inga djur är människor

Presentation av höstens talare:

Peter Örn är bl a tidigare chef för Svenska Röda Korset och VD för Sveriges Radio. Han är idag ordförande för regeringens kommitté Demokrati 100 år – samling för en stark demokrati, samt författare.

Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood som ges ut av ELLE.

Lennart Koskinen är biskop emeritus i Svenska kyrkan och Viceordförande för Svenskar i Världen. Han har suttit med i Regeringens värdegrundsdelegation.

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Södertörns Högskola. Hon har skrivit ett flertal böcker och blir aktuell i höst med sin nya bok Horisonten finns alltid kvar: om det bortglömda omdömet.

Varmt välkomna till en spännande höst i Kulturhuset.

OBS! Vi följer gällande rekommendationer avseende coronapandemin. I skrivande stund innebär det att det blir max 50 personer som kommer att få vistas i salen. Först till kvarn gäller!