Kurs för medicinska professioner: LIVET – DEN DOLDA KRAFTEN I HÄLSA OCH SJUKDOM

Datum/Tid
Datum: 2017/11/17 - 2017/11/18
Hela dagen


Varmt välkomna till höstens tvärprofessionella kurs för medicinska professioner!

Temat är “Livet – den dolda kraften i hälsa och sjukdom” och kommer att behandlas under två delar, den första 17-18 november 2017 och den andra 16-17 mars 2018. Målet med kurserna är att studera lagbundenheter i livsprocesser både i naturen och i människan samt att och ge verktyg att uppmärksamma dem på ett differentierat sätt i den kliniska vardagen. Hur kan vi använda denna kunskap för att komma fram till en helhetsbild och passande läkemedel och terapier? Hur kan uppmärksamheten på livsprocesser utveckla den terapeutiska relationen? Utöver föreläsningar skall en rad praktiska, konstnärliga och meditativa övningar hjälpa oss att få insikt i dessa frågor.

Som särskilt inslag under del 1 kommer Jackie Swartz att bidra med häpnadsväckande forskningsresultat om sambandet mellan tarmfloran och psykiatriska sjukdomar – ett exempel på samband som håller på att revolutionera neuropsykiatrin.

Delar av kursen samordnas med kurs för läkare. Kursen anordnas i samarbete med Stiftelsen Vidarkliniken och SAMT

Pris: 1 700 kr (inkl. måltider och fika), reducerat pris: 800 kr
Mer information och program finns på: https://jarnaakademi.se/kurs/halsa-vard-omsorg/kurs-medicinska-professioner-november-2017/

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i