Körsång till livet i vackra maj!

Varmt välkomna till en unik körupplevelse i Järna 19-20 maj! Vi har den stora glädjen att önska Jennifer Ferguson och Anders Nyberg välkomna till oss för att hålla i en fantastisk körworkshop med en avslutande körkonsert! Temat är Så som i Järna – en lovsång till livet!

Med utgångspunkt i den svenska folkmusiktraditionen möter vi den sydafrikanska traditionen och ny ljuv musik uppstår. På ett helt oemotståndligt sätt tas du med i rörelse, rytmer och klanger, som under Anders, Jennifers och Filips ledning blir självklara och universella. Vi arbetar mycket utan noter, med rörelse och kropp men ni kommer även att få ett kursmaterial med nyproducerat material bland annat från Anders ”A Chorus Of Miracles”, en samling nykomponerade musikaliska meditationer och några av Jennifers sånger arrangerade för kör.

Så här beskrev Eva Carlsson sina upplevelser när vi publicerade detta evenemang:

Oh vad glad jag blev när jag läste om detta event. Har mött och lyssnat på Anders Nyberg och Jennifer Ferguson flera gånger. Vilken sångglädje, vilka rytmer! De kyrkor som de har varit i med sina körworkshop, där har taket lyft sig och alla sjunger med. Jennifer har en gudomlig sångröst, sjunger med sådan inlevelse och kraft att man kan känna fåglarnas vingslag och hur örnen svävar fram på en vindvåg. Till er som tycker om att sjunga, anmäl er till workshopen, det kommer bli det finaste ni har fått vara med om!”

Jennifer Ferguson är en legendarisk singer-songwriter från Sydafrika. Jennifer har upplevt musikens förändringskraft på nära håll. Hennes musik blev bannlyst då hon stod upp för de svartas rättigheter. Hon blev sedermera parlamentariker i ANC under Mandelas ledning. Jennifer är även kompositör, körledare och röstterapeut.

Anders Nyberg är musiker, kompositör och en av Sveriges mest uppskattade körledare!Han medverkade även med manusarbete i Kay Pollaks filmer Så som i himlen (vilken blev Oscarnominerad) och Så ock på jorden. Med hans svenska folkmässa Himmelen inom har han sjungits in i den svenska körsjälen.

Medverkar gör även musikerna Filip Ekestubbe, Gabriel Nyberg och Johanna Nyberg.

Körworkshopen hålls: 19-20 maj 2018

Körkonserten hålls: 20 maj kl. 19:00

Plats: Kulturhuset i Ytterjärna

Hjärtlig välkomna!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i