Så som i Järna – en lovsång till livet!

Körworkshop och konsert med Jennifer Ferguson och Anders Nyberg

Välkomna till ett härligt köräventyr! På lördag och söndag sjunger vi tillsammans och gör olika övningar som ger oss nya upplevelser. På söndagen ger vi sedan gemensamt en strålande konsert på stora scenen i Kulturhuset i Ytterjärna!

Detta är ett unikt tillfälle, då det är första gången som Jennifer och Anders kommer till Järna. I maj är det väldigt vackert i Ytterjärna och tillsammans i denna härliga miljö ska vi sjunga en lovsång till livet!

Med utgångspunkt i den svenska folkmusiktraditionen möter vi den sydafrikanska traditionen och ny ljuv musik uppstår. På ett helt oemotståndligt sätt tas du med i rörelse, rytmer och klanger, som under Anders, Jennifers och Filips ledning blir självklara och universella. Vi arbetar mycket utan noter, med rörelse och kropp men ni kommer även att få ett kursmaterial med nyproducerat material bland annat från Anders ”A Chorus Of Miracles”, en samling nykomponerade musikaliska meditationer och några av Jennifers sånger arrangerade för kör.

Så här beskrev Eva Carlsson sina upplevelser när vi publicerade detta evenemang:

Oh vad glad jag blev när jag läste om detta event. Har mött och lyssnat på Anders Nyberg och Jennifer Ferguson flera gånger. Vilken sångglädje, vilka rytmer! De kyrkor som de har varit i med sina körworkshop, där har taket lyft sig och alla sjunger med. Jennifer har en gudomlig sångröst, sjunger med sådan inlevelse och kraft att man kan känna fåglarnas vingslag och hur örnen svävar fram på en vindvåg. Till er som tycker om att sjunga, anmäl er till workshopen, det kommer bli det finaste ni har fått vara med om!”

Jennifer Ferguson är en legendarisk singer-songwriter från Sydafrika. Jennifer har upplevt musikens förändringskraft på nära håll. Hennes musik blev bannlyst då hon stod upp för de svartas rättigheter. Hon blev sedermera parlamentariker i ANC under Mandelas ledning. Jennifer är även kompositör, körledare och röstterapeut.

Anders Nyberg är musiker, kompositör och en av Sveriges mest uppskattade körledare! Tillsammans med Kay Pollak så skrev han manus till filmerna Så som i himlen (för vilken han blev Oscarnominerad) och Så ock på jorden. Med hans svenska folkmässa Himmelen inom har han sjungits in i den svenska körsjälen.

Tillsammans leder Jennifer och Anders flera mycket uppskattade och innovativa musik- och körprojekt i både Sverige och Sydafrika! De har även grundat Peace of Music, en non-profit organisation, som verkar för barnen i Johannesburgs slumområden genom olika kulturella aktiviteter.Mer information om Anders och Jennifer hittar ni på deras hemsida.

Under körworkshopen medverkar även musikerna Filip Ekestubbe, Gabriel Nyberg och Johanna Nyberg.

Program lördag 19 maj:

Kl. 10:00-12:20 Körsång och övningar

Kl. 12:20-13:30 Lunchpaus

Kl. 13:30-17:00 Körsång och övningar

Program söndag 20 maj:

Kl. 11:00-12:20 Körsång och övningar

Kl. 12:20-13:30 Lunchpaus

Kl. 13:30-17:30 Körsång, övningar och genrep

Kl. 19:00-20:30 Körkonsert för publik på stora scenen

 

För att vänner och familj ska ha möjlighet att uppleva er lovsång, så ingår två biljetter till söndagens konsert i deltagaravgiften! Vill ni ha ytterligare biljetter – se information nedan.

Deltagaravgift körworkshop:

Ordinarie pris: 1 500 kr (2 biljetter för gäster till konserten ingår, värde 300 kr), fika ingår

Reducerat pris: 1 100 kr (2 biljetter för gäster till konserten ingår, värde 300 kr), fika ingår

Reducerat pris gäller: studerande, pensionärer, grupper med 10 personer eller mer

 

Anmälan är bindande men platsen går att överlåta till annan person kostnadsfritt. Mer information finns i dokumentet ”Praktisk information” (kommer inom kort).

För att anmäla en grupp: Ange kontaktpersonen i anmälningsformuläret och ange antal deltagare i kommentarsfältet.

Pris konsert:
Ordinarie pris: 150 kr
Reducerat pris: 100 kr
Konsertbiljetterna kan köpas genom Järna Akademi, eller i biljettkassan i Kulturhuset i Ytterjärna inför eller direkt innan konserten. Det går också att köpa biljetter via tickmaster (då tillkommer en serviceavgift).

Om du önskar ge körworkshoppen eller konserten som en gåva så ordnar vi ett presentkort! Ange att det är en present i kommentarsfältet när du gör anmälan.

Anmälan till körhelgen och konserten kan göras så här:
1. Via vår hemsida: genom att fylla i formuläret som kommer upp när du trycker på knappen ”Anmäl dig här” som finns längre ner på denna sida
2. Via email till: info@jarnaakademi.se
3. Via telefon på nr: 0737773285 (Alexandra)
5. Via post till: Järna Akademi, Box 26, 153 21 JÄRNA
6. Biljetter till konserten kan köpas via Järna Akademi eller direkt i biljettkassan hos Kulturhuset i Ytterjärna

Vi vill även tipsa om att Kay Pollak håller ett föredrag på Kulturhuset i Ytterjärna, på sin 80-årsdag, måndagen den 21 maj kl. 8:45-11:45!

Så som i Järna – en lovsång till livet!

Fält markerade med * måste fyllas i

Betalningsinformation

Välj hur du vill betala din kurs


Jag önskar att få min faktura skickad via:

Fakturan skickas till adressen du uppgivit. Önskar du att den skickas till en annan adress, vänligen skicka ett e-mail info@jarnaakademi.se

Ett mail med information gällande din Swishbetalning kommer skickas till den e-postadress du uppgav. Önskar du få den till en annan mail, vänligen fyll i den nedan.

Bekräfta information

Genom att bekräfta informationen bokas du in på kursen. Strax innan kursstart får du ett brev med detaljerad information som är relevant inför kursstarten.


Överblick


Kurs: Så som i Järna – en lovsång till livet!
  • Workshop: 19-20/5, Konsert: 20/5 kl. 19:00
  • Workshop: Ordinarie pris: 1 500 kr, Reducerat pris: 1100 kr, (2 fribiljetter till konserten ingår!)
Betalas med Swish
Betalas med faktura

Deltagare


Faktura/betalningsinformation skickas till:


Godkännande

Tack för din anmälan!

Skulle du behöva ändra något skicka iväg ett mail till info@jarnaakademi.se från den email du angivit.

Så hjälper vi dig så fort det går.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fält markerade med * måste fyllas i